son 30 günde en çok ne okundu?

24 Kasım 2022 Perşembe

insanlar arasında yaşam sürmenin ızdırap oluşuna dairdir

 



insan topluluğu olarak yerleşik hayata çokça alışmamızı doğru bulmuyorum, insanlar ile yerleşik hayat içerisinde çokça etkileşime girmek, bizi diğer insanlara karşı beklenti içerisinde bulunmaya itiyor. bu beklentiyi her anlamda düşünebilirsiniz. zira bir insana güvenebiliyorsunuz, dost olarak, ancak sonrasında o beklentiniz karşılanmayınca hayal kırıklığı oluşuyor. her insandan ayrı ayrı hayal kırıklığı topluyorsunuz, birinden güveniniz kırılıyor, bir başkasına karşı güzel şeyler hissediyorsunuz, karşılığı istediğiniz gibi çıkmayınca bir hayal kırıklığı daha.

insanlarla YERLEŞİK HAYAT İÇERİSİNDE çokça iletişimde kalmak hayal kırıklığı koleksiyonuna sahip olmamızı sağlıyor. toplum içerisinde birçok insanın ortak noktasıdır bu hayal kırıklığı koleksiyonu. peki bu hayal kırıklığı koleksiyonundan nasıl kurtuluruz?

beklenti içerisine girmemek gerek, bir insana herhangi bir anlamda beklenti içerisine girmemek gerekiyor. gerek güven, gerek dostluk, gerekse sevgi veyahut aklınıza her ne geliyorsa. her ne konu geliyorsa, o konuda karşınızdaki insana HADDİNDEN fazla GEREKTİĞİNDEN fazla, OLMASI GEREKENDEN fazla güvenmemelisiniz. bunun en büyük çözümü budur.

ki aslında bunun da en büyük sebebi başta da belirttiğim üzere YERLEŞİK HAYATA ÇOK FAZLA YERLEŞMEKTEN. kendi içimizde biraz biraz mağara yaşantısı bulundurmamız gerek. mağara yaşantısından kastım da şu, kendinizle yetinmeye çalışın. başkasına ihtiyaç duymayın. her işinizi başkasına ihtiyaç duymadan kendi yönteminiz ile çözmeye çalışın. bu sayede başkasına ihtiyaç duymaz, başka birisine gereksinim duymazsınız. bu size ne sağlar peki. hayatınızda çokça önemli bir yere sahip biri var diyelim. hayatınızın birçok anlamında yaşantınızı kolaylaştıran biri. o bir an gittiğinde hayatınız ne olacak. IZDIRABA DÖNECEK. 

einstein bey ne diyor bakalım:

"Mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan, insanlara ya da eşyalara değil.”

amacın olacak ya işte, çözüm bu, mutluluk bu, ızdırabınızın oluşmamasının en doğru çözümlerinden biri bu. bağlılığınız insanlara olmayacak, ya da herhangi bir nesneye olmayacak. amacınız olacak ya, sadece amaç. kendiniz, kendiniz ile yaşama ayak uydurun. yerleşik hayata çok da ayak uydurmayın. bırakın yerleşik hayat size göre şekil alsın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder