son 30 günde en çok ne okundu?

24 Haziran 2022 Cuma

cinsel ilişki devrimi


burada yine yirmi ikinci yüzyıldan bildirilen bilgiler ışığında, siz değerli okuyucularıma "cinsel ilişki devrimi" adı altında birkaç durumdan bahsetmek istiyorum.

ancak baştan belirtmeliyim ki, bu belirttiğim şeyler cinsel ilişki devrimi olarak nitelendirdiğim başlık altındaki düşüncelerim. sadece düşünce, bakış açısı. 

sevdiğiniz bir insan, yahut evli olduğunuz eşiniz dışında, başka bir insan ile cinsel ilişkiye girme durumunuz, asla aldatmak olarak adlandırılmamaktadır. ayrıca baştan belirtmeliyim ki, bu herhangi bir cinsiyete özgü değil, her cinsiyet için böyledir.

bu konuyu şimdi küçük bir örnekle irdeleyeceğim. örnek veriyorum, "kadın kişisi", cinsel hayatında, partneri olan kişiyi aslında ruhuyla seviyor, kalbiyle seviyor, fakat cinsel manada tatmin olamıyor. bu durumda her ne kadar ruhunu ve kalbini tatmin edebiliyor olsa da, aslında cinsel manada, cinsel dürtülerini tatmin edemiyor olacak, bu durumu "erkek kişisi" olarak da düşünebiliriz elbette. durum böyle olunca ne olacak peki, ister istemez, istem dışı aile içi ya da beraber yaşantı içerisinde birtakım problemler ortaya çıkabilecek. bunların önüne nasıl geçilebilir peki?

elbette ki kadın kişisi yahut erkek kişisinin, cinsel arzularını tatmin edebilecek yeni partner yahut partnerler edinmesi. bunun özellikle zihninizde altı çizili şekilde bulunmasını istiyorum:

 "C İ N S E L  A R Z U L A R I N I  T A T M İ N  E D E B İ L E C E K  Y E N İ  P A R T N E R."

şimdi düşünelim, ortada karşılıklı olarak bu duruma karşı bir saygı durumu var diye canlandıralım. gerek kadın kişisi, gerekse de erkek kişisi birbirlerinden bağımsız olarak yeni partnerler beraberinde cinsel arzularına ilişkin dürtülerini tatmin ediyorlar, peki bu ne sağlıyor, günlük hayatta birbirlerine karşı daha mutlu, huzurlu bir birliktelik. unutmamak gerekir ki, bunu tekrar tekrar bildirmek istiyorum, birinin sizi başka bir insanla cinsel dürtülerini besleyebilmek adına yaptığı eylemler asla aldatma olarak görülmemelidir. bu kadın için de erkek için de aynıdır. 

kalbe karşı, ruha karşı olan sevgi bambaşka bir durumdur elbette. bir insanla beraber mükemmel dakikalar geçirip, mükemmel bir sevgi, aşk hayatı ya da her ne olarak adlandırmak istiyorsanız, o şekilde adlandıracağınız biçimde, güzel zaman geçirebilirsiniz. benim burada bahsetmek istediğim durum şu: evlilik veya sevgili hayatı içerisinde kendinizi bir partnere sınırlamak bence insanın kendine karşı yaptığı büyük bir haksızlıktır.

durum en azından, yirmi ikinci yüzyılda bu şekilde. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder