son 30 günde en çok ne okundu?

3 Temmuz 2021 Cumartesi

ÇIPLAK 2 ve Kartal karakteri

 


çıplak dizisini çokça beğenen, izleyen biri olarak, ikinci sezonda yer alan kartal karakterine ilişkin bir incelemede bulunmak, hatta direkt olarak olumsuz eleştiride bulunmak istiyorum. keza aşırı miktarda sevdiğim bir diziye dair olumsuz eleştiride bulunmak istemezdim, lakin böyle bir karakterden sonra bunu yazmayı çokça istedim.

burada diziye dair "tat kaçıran, keyif bozan" unsurlar anlatmaksızın, kartal karakterinin eylemlerine ilişkin açıklamalar yapıp, onun üzerinden olumsuz eleştiride bulunmak istiyorum. bu sebeple özellikle dizinin ikinci sezonunu izleyip, bu yazıyı okursanız yazdıklarımı çokça rahat şekilde anlayabilirsiniz.

twitter mecrasında çokça bulunan biri değilim açıkçası ama, bulunduğum sıralarda kartal karakterine dair "güzellemeler" ve birtakım "övgüler gördüm. bakın benim bu dizideki oyuncuya dair herhangi bir olumsuz eleştirim yok. hatta Umut Kurt'u gerçekten bir önceki projelerinden, hatta eminim bilen sayısı da fazla değildir ama ben gayet kendisini diğer projelerden de tanıyıp izlemiş biriyim, asla bu kendisine dair eleştiri değil. yer aldığı karaktere ilişkin bir eleştiri, bunu hemen başta belirtmiş olayım.

twitter, gerçekten de kadına şiddet/taciz vs olaylarında oldukça aktif bir şekilde hareket edip, böyle eylemlerin önüne geçebilme konusunda muazzam bir yer. ama yine aynı yer olan twitter'da, kartal karakterine övgüler geliyor, elbette bu kişiler aynı şahıslar olmayabilir, olma ihtimali da var elbette, hatta yüksek ihtimalle de öyle. benim anlam veremediğim nokta, böyle bir karakter ve bu karakterin eylemleri dizi de olsa, bu şekilde güzelleme yapılmamalı. dizinin 2. sezon ilk bölümlerinde karakterin birtakım eylemlerini gördüyseniz, keza karakterin konuşma üslubunu ve davranış biçimini de görecek olursanız, çok rahat anlayacak ve fark edeceksiniz ki; bu karakter daima ülkemizde yaşayan biri aslında, evet gayet yaşayan biri. tecavüz ve cinayet haberlerinde daima bulunan biri. bu faili gerçekleştiren biri bu karakter. yani böyle bir karakter hatta biliyorsunuz ki birçok yerli dizide de mevcut hem de fazlasıyla mevcut yani. böyle harika, böyle muazzam bir dizi içerisinde, ki ben gerçekten çıplak dizini seven biriyim, halen de sevmeye devam ediyorum ancak, gerçekten böyle bir karaktere ne kadar ihtiyaç var?

bu karaktere çok mu ihtiyaç vardı? diğer dizilerde yeterince yok muydu, günlük hayatta çevremizde devamlı bunlardan yok muydu? haberlerde, hatta haberin büyük bölümlerinde bu karakterlerden yok muydu, gazetede yok muydu, suçlular listesinde yok muydu? çıplak dizisinin bir olayı vardı, özellikle ilk sezon, böyle birtakım eylemleri korkusuzca gün yüzüne çıkarmaktı. böyle bir dizinin bu karakteri, bu karakterin eylemlerini çıkarmaya çok mu ihtiyacı vardı? zaten ülkede rtük denen kurum bu karakterin/karakterlerin yer aldığı dizileri asla sonlandırmıyor, devamlı el üstünde tutuyor. ki halkımız da bu dizileri izliyor, o da ayrı bir durum zaten. böyle bir karakter yeterince varken, çıplak dizisinde olması, ne bileyim gerçekten, beni çokça üzen bir durum oldu.

beni ikinci sezonda en çok şaşırtan durum bu oldu. ancak olumsuz yönde bir şaşırma, bu diziden böyle bir hareket beklemezdim. kartal, ya da kartal'lar, gerçekten fazlasıyla varlar, maalesef ki. bir de şimdi bu karakterin güzellemesi yapılıyor, övgüler de yapıyor. e olmadı bir de bu karakterin yan dizisini yapın yani. öve öve bitirmeyin, kartal'ın bu maceraları hiç bitmesin, çünkü çok gerekli ya hani. 

daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum, bu karakterin ne amaçla yazıldığını, eklendiğini bilemiyorum, tamam dizi vs deyip geçemiyorum da çünkü halkımız bu tür durumlardan oldukça etkileniyor, ki üstüne basa basa belirtmek istiyorum ki, böyle bir karakterin güzellemesi twitterda yapılıyor. KARTAL KARAKTERİNİN GÜZELLEMESİ. gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum bu konuda.

üçüncü sezon nasıl olur bilemiyorum ama ikinci sezon benim açımdan bekleneni bu yönde veremedi. umarım eğer üçüncü sezon gelirse, bu yönde bir güncellemeye gidilir. çünkü böyle bir karaktere ihtiyaç yok, YETERİNCE VARLAR. HER YERDE.