son 30 günde en çok ne okundu?

28 Aralık 2019 Cumartesi

2020-3




yeni yılı eğlenmek için mi kutluyoruz peki?

yani eğlenmek için başka sebep bulamayıp, her yıl aralık ayının son gecesini veya son haftasını mı bekliyoruz?

gerçekten hayattan aldığımız tek eğlence aralık ayının son haftası mı?

peki neden?

onun dışında herhangi bir anın tadını çıkararak eğlenemez miyiz, kendimize farklı şekillerde eğlenmeye fırsatlar çıkaramaz mıyız? 

yılbaşını eğlenmek için mi kutluyoruz yoksa yılbaşı geldiği için mi eğleniyoruz?

ben eğlenmeye karşı olan biri değilim. evimde eski amerikan rock şarkıları ile eğlenen biriyim şahsen. ve bunu dilediğim an yaparım. eğlenmek için yeni yılı beklemem ya da herhangi bir özel günü beklemem. beklemek ertelemektir. ertelemek ardı arkası bitmeyen bir süreçtir. eğer bir eylemi ertelerseniz bu yaşantınızın her anına etki eder. 

yılbaşı geliyor, artık eğlenebilirim. ya da yılda en çok yılbaşını eğlenerek geçirmeliyim vs tarzı düşüncelerini çok makul bulmuyorum. bizler robotlar gibi belli bir sisteme bağlı olmamalıyız. bu tam olarak şunun gibi, ben her pazartesi eğlenirim.(pazartesi eğlenen var mıdır yahu) peki neden yani? neden eğlenmek için pazartesiyi bekliyorsun. yani salı eğlenmeye dair bir isteğin oluştuğunda pazartesiyi mi beklemek zorundasın. veya diyelim ki pazartesi istediğin gibi geçmedi, modunda değilsin, ancak yine de eğlenmek mi zorundasın?

elbette değilsin.

ertelemek bize göre değil. o anki hislerimize göre "anlık" olarak kararlar verebiliriz. çünkü bizler insanız, düşünebilip, bir şekilde hayatımıza göre dilediğimiz fiilleri eyleme dökebiliriz.

yılbaşı eğlenin, elbette eğlenin, ama yalnızca neden eğlendiğinizi kendinize sorun. yılbaşı neden eğleniyorum diye. 

2020-6'da açıkladım, bize 365 gün verilmiyor. yani yeni bir yıl verilmiyor. 2019'dan 2020'ye geçişte sadece görünürde şu son iki rakam değişiyor. bu zaten her gün her an değişiyor. saatlerimizdeki rakamlar daima değişiyor. yani bunun daha makul bir sebebi olması gerek diye düşünüyorum.

aksi halde, yalnızca bu yaptığınız çoğunluğa uyarak eğlenmek olur, Kİ, bakın buradaki Kİ kısmı çok önemli.

LÜTFEN, EN AZINDAN EĞLENİRKEN ÇOĞUNLUĞA UYMADAN, KENDİ DÜŞÜNCELERİNİZE, MANTIĞINIZA GÖRE KARAR VERİN. EN AZINDAN, EĞLENİRKEN.

mantıklı yıllar.

26 Aralık 2019 Perşembe

2020-6




yeni yılda tam olarak neyi kutluyorsunuz?

bir yılı bitirmenin mutluluğu mu? 

kendimize verildiğini hissettiğimiz 365 günün mutluluğu mu?

gerçekten yeni bir yıl ile birlikte bize 365 gün veriliyor mu? elbette hayır. bu tamamen saçmalık. bize yeni yıl ile birlikte değil 365 gün, bir dakika bile verilmiyor. bize verilen sadece an. eğer yeni yılı bu anlamda kutluyorsak, bu benim bakış açıma göre saçmalıktan öte değil. bize verilmeyen bir şeyi neden kutluyoruz ki. tek önemli olan, şuandan örnek veriyorum, 2019 sayısının son iki kısmının değişmesi mi. hadi değişti diyelim. 2020 oldu. bu gerçekten olağanüstü, doğa üstü bir durum mu? elbette değil. bir diğer saçma bulduğum nokta ise, her yıla büyük kutlamalarla giriliyor. son zamanlarda özellikle, yılın aralık ayına girildiği an, veda ediliyor. anın tadını çıkarma gibi bir durum yok. hemen elimizdeki yılı atma peşindeyiz. işin saçma noktası da. bir önceki yılın aralık ayında şimdi bitmesini istediğimiz yılı resmen iple çekiyorduk.

öyle değil mi?

mantık aramak gerekiyor, birçok şeyde. başlık 2020-6. neden? bu çoğu insan için şuan böyle. benim için halen bugün 26 aralık 2019. başlığı kendime değil, böyle düşünenler için hazırladım yalnızca. 2020-6 oldu, peki bu gerçekten ne kadar önemli?

mutlu yıllar...